Första Advent!


När första ljuset brinner.....haha kommer inte ihåg, någon som kan verserna från lågstadiet?





Vi fick oväntat besök igår av vår kära vän Moflek, så det blev sent för mig. Det var så skoj att bara sitta uppe å prata! Kalaset igår var jättetrevligt. Stella hade prinsess-klänning och vi fick gott fika och trevligt sällskap.


Stella med faster och kusin!


I morse var både Stella å jag lite sega men vi tände ljus och åt lite frukost. Snart ska vi göra oss i ordning och gå ner till Tingel (Hospitalsgatan). Dom ska ha öppet så här på första advent. Så välkomna dit mellan 12-15 så kanske vi ses!



Adventljus och en trött gullunge!



I morgon

...har Anders namnsdag, ni kommer väl ihåg detta:

Anders slaskar julen braskar!

Åh det brukar ju innebära att jag går å hoppas på en strålande vit jul, men i södra Sverigen verkar chanserna vara väldigt låga nu för tiden. Jämt när jag var liten var det snö ute varje vinter, å massor! Eller?

Men i år som sagt åker vi till fjällen så i år blir det en vit jul! Helt underbart ska det bli. Längtar å det är ju inte långt kvar nu!

Idag blir det att fira Stellas kusin som fyller 20 år den 1 dec. Stor kille!

I morgon är det första advent och då vankas det pyssel hos Adamssons med lite julmust och god julskinka!



Tomtenissan Stella säger Glad första advent!



I  helgen ska A. jobba så i morgon missar han å Stella matchen. Katastrof!



Ha en härlig helg.

Love.

/M.


Jaha

mina små älsklingar ligger fortfarande och sover????? Ja...A. kan jag väl förstå men Stella brukar ju alltid vakna tidigt. Men istället för att väcka henne har jag unnat mig själv en riktigt härlig morgon. Jag åt en lååång frukost, jag tog en lååång dusch, gjorde i ordning adventljusstaken med mossa å allt. Å nu har jag betalat räkningarna och satt igång tvättmaskinen. Å om en timme ska jag iväg å träna. Haha jag säger då de...vilka sjusovare.

Men det var skönt för Stella hon har sovit lite dåligt så hon behövde väl få sova ut lite....men nu kan jag inte hålla mig längre. Ska gå in till dom nu, har varit å kollat till dom typ fem gånger men nu ska jag nog väcka dom.

Ha en bra dag..

Love.

/M.


SNÖ

Jag bara älskar snö! Det är ju sååå underbart! Måste säga att jag skulle vilja ha det så här vackert vintervitt ute enda till jul!

Igår kläckte A. kommentaren:

-Grattis Michaela, du är först i kvarteret med att ha adventljusstakarna framme!

Han är något missnöjd, bara något. Jag älskar ju som sagt julen och i söndags hann inte jag julfixa för då jobbade jag. Å sen då, igår då hade jag tid å A. var ledig. Så jag drog ner i källaren och hittade mina kartonger med julpynt och sedan var jag igång.

På eftermiddagen åkte jag å A. till Kimstad för att besöka Stellas farmor, å då passade vi på att köpa en pulka till skruttis. Å det blev sååå lyckat!  (Det var när vi var på väg till bilen som A. tittade upp mot vår balkong och såg julgransris med fin belysning i och en adventljusstake i vardagsrumsfönstret, som kommentaren kom).


Härlig vinterpromenad med Skrutt.





Första pulkaturen ever!


Jaja I Löööööv christmas å idag blev vi klara med julklapparna, känns toppen!!!

Love. /M.



Stella

är cool idag...hon har på sig jeans och t-shirt, precis som pappa. Men det fick dock bli en luvtröja över.

Men nu måste jag dra, idag hägrar Fenix!

Love.

M.

Regn

Idag har det regnat....

Måste bara diskutera en extra viktig sak för er som följer GOSSIP GIRL. Om ni som jag laddar ner avsnitten direkt när dom sänds i USA kan fortsätta läsa. Men ni som följer serien här hemma på 5:an läs inte vidare.

Hur kan ärligt talat Vanessa göra på detta sätt mot Jennie??? Jag tycker också att Nate var rätt så taskig mot Vanessa när han började träffa Jennie...Men i vilket fall som helst. Skulle ni också ha snott brevet???

Å sen då, vad tror ni det är för hemlighet som Serenas mamma döljer?? Hahha jag är sååå nyfiken. Varje gång jag ska se ett avsnitt är jag rädd för att det är sässongsavslutningen.

My gooood.

Träffade min kära vän Åsa idag. Hon är så söt med sin lilla mage, å snart är kompis här!

I helgen ska jag jobba, ska bli skoj. Få inte lite pengar till julkassan.

Funderar på vad jag ska köpa till Åsa å bebis så småningom. Jag gillar att köpa filtar, det är min nya grej. Den här filten fick lilla Alicia i doppresent av mig å Emma. Tycker den är så söt. Stella har den i grönt. Å sen fick vi en fin filt i doppresent av fam. Svans. en rosa å vitrandig. Filtar är bra å ha tycker jag.


A. kom ju hem i natt. Han hade köpt en urgullig keps till Stella med matchande klänning och en liten Man United body. Så Far och dotter ska ha likadana kläder på sig på lördag när det är match. Jag fick en handkräm från Elizabeth Arden och deras eight hour cream. Så jag blev supernöjd. Men gladast blev jag för att han kom hem. Men nu så har han åkt till jobbet å det känns såå tomt igen.





Men men så är det.

Nu ska jag lägga mig å läsa.

Sov gott.

Love.
/M.

Roar

mig på egen hand...är kvar hos mamma å pappa till i morgon också. Såå skönt har vi det. Äter god mat, å idag var vi i skogen, hittade nog årets sista svamp och så tog jag granris till balkongen.

I morgon ska jag å Stella hem och göra ordning tills A. kommer hem vid midnatt. Saknar honom såå mycket nu. Helt sjukt. Men det går samtidigt ingen nöd på oss. Jag sprang en runda förut också. Känns bra.

Badet i fredags var toppen. Stella var hur glad som helst som äntligen fick simma lite igen. Vilken tur att vi gick också för en fotograf vär där och tog kort på Stella i en badring. Så sött. 

Ny vecka i morgon, nya tag. 

Love. 

/M.  

Idag

blir det babysim!!!
Äntligen...Skruttan har ju varit sjuk dom senaste två gångerna så nu äntligen ska vi få gå å bada.
Tråkväder det är ute då....
Sen kommer A, hem en stund innan han åker till the airport.
Jag ska ner till stan och göra manikyr och sen ska jag få mat av mor och far. MYS. Lite rödvin blir det nog också.

SÄMSTA veckan hittills på stegen. Fyyy skäms. Vet inte alls hur jag ska få tillbaka motivationen. Måste försöka i varje fall.

Love.

/M.


Skrutt inte ens en dag gammal.

Julklappar

Nu har jag varit på Me and I -party, hittade hur mycket söta kläder som helst. Bland annat köpte jag en liten svamp-tunika till Stella, en sparkdräkt med päron på och en klänning med moln. Hur fint som helst.

Hittade också en röd klänning i plysch till mig själv. Men jag fick till slut inse att den var alldeles för dyr och alldeles för röd för min del. Men jag ångrar mig lite nu, men bara lite i morgon kommer saken att vara glömd. Ska köpa en rosa mössa på Carlings i morgon istället.

Jaa så nu är jag nog klar med Stellas julklappar. Eller jaa, vi är! Blir bara kläder....men ååå så fin hon kommer att bli.
Växer ju så dant nu så jag köpte storlek 74/80 så jag hoppas hon kan ha kläderna ett tag.

I morgon far A. iväg. Men han kommer å ha det toppenskoj och det är ju bara bra att sakna varandra lite. Det mår man bra av!

Love.

/M.










Jag tänkte ha en party fram mot vårkanten. Så jag säger till så fort det är dags så är det bara att komma för dom som kan.

Nu ska vi göra stan

idag blir det lite ärenden. A. ska ju som sagt åka iväg i helgen så han ska klippa sig och växla in lite pengar. Jag ska följa med som sällskap och kika lite på stan.

Vi har världens sötaste barn. Älskar lillskruttan sååå mycket.

Love.

/M.

Snart helg

igen...veckorna bara springer iväg.

A. ska åka till England i helgen och titta på fotboll. Jag har krävt minst två presenter, eftersom jag inte fick följa med. Det är väl inte mer än rätt eller?

Stella sover redan, jättetrött var hon. På fredag ska jag göra manikyr på NON och sedan blir det fredagsmys hos mamma å pappa.

Love.

/M.


Lite info

Namn: Stella Elisbet Lind
Födelsedatum: 200-04-23 22.06
Födelsevikt: 3600 g
Födelselängd: 50 cm

Ålder: 6,5 månader
Vikt: 8700 g
Längd: 69 cm
Huvudomfång: 43 cm
Klädstorlek: Mestadels 74
Blöjor: Pampers nr 4
Mat:  Du äter välling på morgonen, eller en macka med leverpastej. Sen får du lunch kring tolv, oftast någon puré av något slag. Favvisen är just nu köttfärssås. På eftermiddag brukar det bli gröt eller välling beroende på vad du är sugen på (eller hur trött du är rätterare sagt).
Sömn: Du somnar runt sju. Redan vid sex kan du vara gnällig och börja knida dig vid örat och gnuggade dig i ögonen.
Kommunikation: Du har börjat att dada. Och du är väldigt söt när du gör det. Du sitter och glappar med underkäken och säger dadadadada...
Favoritlek/aktivitet: Du älskar att bada, det är verkligen en favorit. Annars vill du gärna  vara med och absolut inte ligga ner för då missar du hur mycket som helst. Du ska gärna var i gå-stolen för då kan du följa efter oss och se vad vi göra för något. Annas gillar du att titta på bilarna i fönster med pappa eller tittar på lampor som verkligen finns överallt. 
Utveckling: Du kan vända dig båda från mage och rygg. Du gillar att stå upp och börjar att bli stadigare. Än så länge tar du dig inte framåt, men du börjar att skjuta ifrån med fötterna efter en leksak, men sen tryter tålamodet och du blir suuur!

Det här snodde jag av Petra en av mina mammavänner. Vi var förövrigt på stan idag å kollade inte lite julklappar, men vi köpte nog mest grejer till oss själva. Det var jättetrevligt och det är så roligt att vi ses någon gång i veckan. Å det är skoj att följa barnens utveckling också.

Sen kom min kusin hit idag med hennes busiga små pojkar. Vi lekta på rummet samtidigt som Josse och jag försökte ta kort på pojkarna. Det var inte lätt kan jag säga. Men tillslut fick vi två bra kort som hon skickade till Önskefoto bara för att förstora och göra Canavas bilder utav. Jättefint!

Nu precis har Stella å jag badat och hon blev supertrött. Så nu har jag kvalitétstid :D

Love.

/M.



Vi firar pappa på landet!







Tingel

idag har jag hjälp till att inventera och julskylta på Tingel. Vi hade en rolig dag med mycket tjatter och fixande. Det blev superbra i butiken, tycker jag. Jag älskar ju allt som har med julen att göra så det var en fröjd att göra en julskyltning.

I morse fick A. frukost på soffan, ägg och bacon självklart. Ja, soffan var det för vi fick oväntat besök av Stellas kusin som kom och sov över. Så vi tre låg i våran dubbelsäng och mös, så A. blev förvisad till soffan. Så i morse blev det därför frukost vid soffan. Han fick ett paket också av Stella. Det var kalsonger och en älg (handdocka). Älgen hade Stella valt helt själv.

Så fint så. Sen i varje fall så fickparkerade jag med vår nya bil nere vid butiken. Och jag var fruktansvärt nöjd.

Nu ska jag limma fast Stellas gipshänder i en tavla och hänga upp lite gardiner.

Love.

/M.  

Bilen

funkade super och det känns så skönt med ny bil. Men å så sjukt polisen hade spärrat av E22. Fick köra över Lundby å tänkte svänga ut vid Tingsta då har dom spärrat av där med. Så jag fick vända och köra över tåby. Sen när jag skulle tillbaka till norrköping var vi tvugna att äka 210 som det var en miljard bilar på och självklart hamnade jag bakom en stolle med släp som körde hur sakta som helst. Å inte gick det att köra om eftersom vi mötte en miljard bilar. Så det tog en timme att köra fram och tillbaka från norrköping till söderköping pga av lastbil som hade åkt av vägen.

Lars åkte ur Idol, inte underligt med tanke på förra veckan han får skylla sig själv, men jag måste säga att han sjöng riktigt bra idag. Gillade Lars. Nu vet jag inte riktigt vem jag hejar på.

Såg en sjuk film nyss, Tropic thunder med Ben Stiller. Lite otippad att Tom Cruise var med i den och gjorde en väldigt annorlunda rollkaraktär.

Imorgon blir det landet, ska fira pappa som fyller 52 år. Bättre pappa får man leta efter. Han ska få en present som han nog lär gilla.

Nu är det natt för mig.

Love.

/M.

Ps. Ingen som vill köpa en Volvo s40?

Wooohooo

Ny bil...Nu äntligen har vi köpt ny bil. En volvo v50 står till vårt förfogande och självklart är det en kombi.

Nu ska jag ut och köra.

Love.

/M.

Har en undran...

någon som har ett bra förslag på hur man kan hjälpa sin dotter när hon är genomförkyld? Stella är hur snorig som helst, och nu undrar jag hur jag kan hjälpa henne på bästa sätt?




Supersöt

klänning som Stella kommer kunna ha i vår.


Inköpt på Tingel, Hospitalsgatan.

....Jag har blivit

utmanad.....å den här veckan gäller det inte steg utan:

  1. Jag har spelat handboll sen jag var 9 år. (slutade förra året när jag väntade Stella)
  2. Jag är vänsterhänt.
  3. Jag älskar allt med socker i.
  4. Jag flyttade till Göteborg en sväng när jag var 16 år, MEN flyttade snabbt hem igen efter 4 månader. 
  5. Jag har bott på västkusten i två omgångar, senast bodde jag i Varberg ett år.
  6. Jag var bland dom 60 bästa handbollsspelarna i Sverige när jag var 15 år, (sen gick det utför).
  7. Den sista saken ni inte vet om mig, sparar jag ett tag till för mig själv. Lover att tala om den så fort allt är klart.

sju saker som ni inte visste om mig.

Stegen den här veckan har gott bättre än på länge. Men inte tillräckligt bra. Förra veckan kunde man ju vinna en bodyskrubb, men jag var låååångt bort i från vinsten. Så den här veckan får jag ändå känna mig nöjd. Men bättre kan det bli.

Jag utmanar för övrigt, Elin på utmaningen här ovan....

I morgon är det fredag, inget babysim då heller för idag hade Stella feber igen. Så det blir lugnt.

Love,

/M. 

Lugn dag

Älskar julmust alltså...helt sjukt. Det är verkligen början på hela julen.

Okej, Stella är skum. Hon har börjat med att bara skrika rätt ut! Vid väl valda tillfällen. Hon är inte arg, utan verkar mera bara testa sin ljuva stämma. Å idag somnade hon helt själv i sin lilla säng. Hon är så duktig så!

Slappar hemma. Har testat en ny glögg. Lucia choklad. Den var god men den smakade väldigt mycket sprit tycker jag, men det måste ha att göra med att jag är känslig. Har ju inte druckit något det senaste året.

Köpte en söt liten tomte-klänning till Stella idag. Så fin!
I morgon blir det lunch med mamma på Carl Johan och sedan ska jag nog gå till Living room och köpa några grejor som jag sett till julen! MYS!

Fin Halloween bild! (obs. blåbär)

Love.

/M.


Släktkul

Hemma igen....har tillbringat hela helgen med några av mina kusiner och faster och farbror. Måste säga att det är rolig med släkten ändå. Vi firade mamma lite i efterskott och lekte lite lekar och hade väldigt roligt. Jag hann även med två långpromenader, äta tårta (hur god som helst).

Var på ett friskis-pass i torsdags. Måste säga att jag saknar handbollen lite. Mycket roligare att springa efter en boll än att skutta runt till lite halvkass musik. Men det kan ju vara så att jag bara inte hittat mitt favvo-pass än så länge. Ska gå någon lunch den här veckan, dom passen kanske är roligare....

Stella skrutten har börjat med en ny min.



Haha åt gröt med blåbär i fredags å hade the time of here life, när hon fick äta själv.

Stella leker med sysslingarna.




Vi vuxna körde senare på kvällen Singstar och Buzz. Alltid lika roligt att träffa kussarna, synd bara att inte Jennifer + barn kunde komma.

Nu är det måndag, ny vecka nya tag. På torsdag ska jag jobba. Spännande!

Ha en bra dag.

Love

/M.

Ps. vart tog snön vägen?